×
Welkom bij Fysiotherapie en Manuele therapie Vriens & van den Bogaerde

Privacy Policy

Fysio- en Manuele therapie Praktijk
Vriens & van den Bogaerde

Privacyreglement van onze praktijk

Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze praktijk Fysiotherapie en Manuele therapie Vriens en van den Bogaerde worden als volgt beveiligd.

Algemeen
De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten en heeft degene van wie de gegevens zijn bepaalde rechten. Naast deze algemene wet gelden specifieke regels voor de privacy in de gezondheidszorg. Deze regels staan onder andere vermeld in de Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).  Dit privacyreglement is bedoeld om u te informeren over uw rechten en onze plichten die gelden op grond van de AVG en de WGBO.

Onze praktijk
In onze praktijk kunnen diverse persoonsgegevens van u verwerkt worden. Dit is noodzakelijk om u (medisch) goed te kunnen behandelen en nodig voor het financieel afhandelen van de behandeling. 

De plichten van de praktijk volgens AVG eisen:

•   Uw gegevens worden voor specifieke doeleinden verzameld:
•   voor fysiotherapeutische zorgverlening;
•   voor doelmatig beheer en beleid;
•   voor ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en voorlichting.
•   Er vindt in beginsel geen verwerking plaats voor andere doeleinden.
•   U wordt op de hoogte gesteld van het feit dat er persoonsgegevens van u verwerkt worden. Dit kan gebeuren      door uw zorgverlener, maar ook via een folder of via onze website.
•    Alle medewerkers binnen hebben zich verplicht om vertrouwelijk om te gaan met uw persoonsgegevens.
•    Uw persoonsgegevens worden goed beveiligd tegen onbevoegde toegang. 
•    Uw persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan noodzakelijk is voor goede zorgverlening.

Voor medische gegevens is deze bewaartermijn in principe 15 jaar (vanaf de laatste behandeling), tenzij langer bewaren noodzakelijk is, bijvoorbeeld voor de gezondheid van uzelf of van uw kinderen. Dit is ter beoordeling van de behandelaar.

Uw rechten als betrokkene:
U heeft de volgende rechten:
•    Het recht om te weten of en welke persoonsgegevens van u verwerkt worden.
•    Het recht op inzage en afschrift van die gegevens (voor zover de privacy van een ander daardoor niet wordt geschaad).
•    Het recht op correctie, aanvulling of verwijdering van gegevens indien dat nodig mocht zijn. 
•    Het recht om (gedeeltelijke) vernietiging van uw medische gegevens te vragen. Hieraan kan alleen tegemoet worden gekomen als het bewaren van de gegevens voor een ander niet van aanmerkelijk belang is en de gegevens op grond van een wettelijke regeling niet bewaard moeten blijven. 
•    Het recht op het toevoegen van een eigen verklaring (van medische aard) aan uw dossier.
•    Het recht om u in bepaalde gevallen tegen de verwerking van uw gegevens te verzetten.

Als u gebruik wilt maken van uw rechten, dan kunt u dit mondeling of middels een aanvraagformulier kenbaar maken. Uw belangen kunnen ook behartigd worden door een vertegenwoordiger (zoals een schriftelijk gemachtigde, of uw curator of mentor).

Verstrekking van uw persoonsgegevens aan derden
De medewerkers van Fysiotherapie en Manuele therapie Vriens & van den Bogaerde hebben de verplichting vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om te gaan. Dit houdt bijvoorbeeld in dat de zorgverlener voor verstrekking van uw persoonsgegevens uw uitdrukkelijke toestemming nodig heeft. Op deze regel bestaan echter enkele uitzonderingen. Op grond van een wettelijk voorschrift kan de zwijgplicht van de zorgverlener doorbroken worden, maar ook wanneer gevreesd moet worden voor een ernstig gevaar voor uw gezondheid of die van een derde. Bovendien kunnen vastgelegde gegevens, indien noodzakelijk mondeling, schriftelijk of digitaal uitgewisseld worden met andere zorgverleners (bijvoorbeeld de huisarts).

Overdracht van uw dossier
Als u een nieuwe fysiotherapeut kiest, is het belangrijk dat uw nieuwe fysiotherapeut  op de hoogte is van uw (medische) geschiedenis. Uw (medische)  geschiedenis staat in uw patiëntendossier. Het is gebruikelijk dat uw oude fysiotherapeut het dossier overdraagt aan uw nieuwe fysiotherapeut.  De oude fysiotherapeut doet dit zo spoedig mogelijk , in ieder geval binnen een maand, nadat u uw oude fysiotherapeut heeft gevraagd het dossier over te dragen aan uw nieuwe fysiotherapeut.

Uw dossier wordt dan door uw fysiotherapeut persoonlijk of per aangetekende post overgedragen.  U kunt het originele dossier niet meekrijgen. Wel heeft u altijd recht op inzage in uw dossier en op een kopie van uw dossier. Het dossier kan (indien mogelijk) ook via e-mail aan de nieuwe fysiotherapeut worden overgedragen. Beide fysiotherapeuten moeten er dan wel voor zorgen dat hun computer en internetverbindingen voldoende beveiligd zijn.

Informatie

Openingstijden

Maandag 7.00 - 21.00 uur
Dinsdag 7.00 - 19.00 uur
Woensdag 7.00 - 21.00 uur
Donderdag 7.00 - 19.00 uur
Vrijdag 7.00 - 17.00 uur

Weekenden en feestdagen in overleg en afhankelijk van noodzaak.

Afspraak maken

040 - 206 12 55

Samenwerking

Lid van

CORONA UPDATE 25-03-2020

lieve mensen                                         22 juni 2021

Gezien de aangekondigde versoepeling van de overheid met betrekking tot het CORONA beleid voor publieke diensten op 1,5 meter per 25 juni, het volgende.

Omdat wij moeten werken binnen een straal van 1,5 m in de behandelkamers ook na 25 juni, zullen wij voor uw en onze veiligheid moeten werken met:

Behandeling op afspraak

Hand ontsmetting / coronavraag

Mondkapjes (therapeut en patiënt)

Handschoenen

Schoonmaak protocol tussen patiënten contacten.

Doorlooproute, de ingang is via wachtkamer, de uitgang is via de gymzaal.

In de zaal mogen maximaal 8 patiënten zijn, deze hoeven geen mondkapje te dragen in de zaal. Wij gaan tot een max van  5 patiënten.

 

Wij vertrouwen er op dat u onze voorzichtigheid waardeert en begrip voor heeft.

Met vriendelijke groet

Fysiotherapie Vriens en van den Bogaerde

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lieve  Mensen                             15 december 2020
Goed nieuws
Fysiotherapie en Manuele therapie Vriens en van den Bogaerde is wel open!!
Wij vallen onder het medisch zorgpersoneel. Onze praktijk mag open zijn ondanks de Lock down van de overheid.
Uiteraard behandelen wij daar waar het kan op 1,5 m afstand en/ of gebruiken wij beschermende middelen naar ziekenhuis standaard.
Welkom op de praktijk

 

 

Wij zijn gelukkig weer open 9-6-2020, graag ontvangen wij u met een glimlach in de praktijk en...

Wij houden ons aan de richtlijnen van de beroepsgroep en RIVM en doen meer om het virus buiten de deur te houden

Wij gebruiken:

Max beschermende middelen zoals een mondkapje, handschoenen. schort en bril.

In de praktijk is een looprichting aangebracht,  ingang en uitgang zijn verschillend.

Er wordt extra schoongemaakt na alle patiënt met ontsmetting van behandel-oppervlakken deurklinken etc.

We hebben groen licht om de fysiotherapeutische zorg te verlenen op basis van het aangepaste triage stappenplan.

Wij streven er naar om u maximale veiligheid te geven. Dit blijven wij doen door een strikt hygiëne protocol toe te passen tijdens en tussen iedere patiënt.

Nogmaals , U bent van harte welkom

Ook zijn wij beschikbaar voor telefonische/beeld consulten en of behandeling. U kunt ons bereiken per telefoon 040 2061255 of per via e-mail info@bogaerde.nl.

zie ook de website onder nieuws i.v.m. corona