×
Welkom bij Fysiotherapie en Manuele therapie Vriens & van den Bogaerde

N.D.T. / Bobath

Fysio- en Manuele therapie Praktijk
Vriens & van den Bogaerde

NDT / Bobath Neuro development treatment

N.D.T. Is een onderzoek- en behandeltechniek voor patiënten met centraal-neurologische aandoeningen. De grootste groep hierin zijn C.V.A. patiënten( beroertes en hersen trauma )met halfzijdige verlammingsverschijnselen.

De N.D.T. is de gangbare revalidatie techniek bij deze centraal neurologische aandoeningen . De behandel methode is er op gericht om de aangedane zijde optimaal te revalideren, zodat motorische beperkingen vanwege de hersenaandoening tot een minimum beperkt blijven en het herstel van de verlamde zijde door training van de aangedane lichaamshelft zo optimaal mogelijk wordt. 

De N.D.T. wordt ook zoveel mogelijk ook toegepast in de thuissituatie bij alledaagse activiteiten.
 Het doel van deze therapie: 
* Het verbeteren van coördinatie, mobilisatie en stabiliteit van de romp, nek en hoofd zodat de patiënt zo functioneel mogelijk wordt. 
*Optimaal revalideren van de aangedane lichaamsdelen.
* Zoveel mogelijk gebruik maken van de aangedane lichaamsdelen bij dagelijkse activiteiten.  Denk hierbij aan wassen, aankleden, toilet, opstaan, lopen enz.

 

Specialisaties

Openingstijden

Maandag 7.00 - 21.00 uur
Dinsdag 7.00 - 19.00 uur
Woensdag 7.00 - 21.00 uur
Donderdag 7.00 - 19.00 uur
Vrijdag 7.00 - 17.00 uur

Weekenden en feestdagen in overleg en afhankelijk van noodzaak.

Afspraak maken

040 - 206 12 55

Samenwerking

Lid van

CORONA UPDATE 25-03-2020

In verband met het corona virus heeft de overheid, het RIVM, besloten dat er geen behandelingen waarbij lichamelijk contact optreedt, mag worden uitgevoerd, tenzij op voorschrift van een arts.

Behandelingen die op 1,5m afstand kunnen worden gegeven mogen doorgang hebben, denk hierbij aan begeleid oefenen in de zaal.

Verder zijn wij beschikbaar voor telefonische consulten en of behandeling. U kunt ons bereiken per telefoon 040 2061255 of per via e-mail info@bogaerde.nl.