×
Welkom bij Fysiotherapie en Manuele therapie Vriens & van den Bogaerde

N.D.T. / Bobath

Fysio- en Manuele therapie Praktijk
Vriens & van den Bogaerde

NDT / Bobath Neuro development treatment

N.D.T. Is een onderzoek- en behandeltechniek voor patiënten met centraal-neurologische aandoeningen. De grootste groep hierin zijn C.V.A. patiënten( beroertes en hersen trauma )met halfzijdige verlammingsverschijnselen.

De N.D.T. is de gangbare revalidatie techniek bij deze centraal neurologische aandoeningen . De behandel methode is er op gericht om de aangedane zijde optimaal te revalideren, zodat motorische beperkingen vanwege de hersenaandoening tot een minimum beperkt blijven en het herstel van de verlamde zijde door training van de aangedane lichaamshelft zo optimaal mogelijk wordt. 

De N.D.T. wordt ook zoveel mogelijk ook toegepast in de thuissituatie bij alledaagse activiteiten.
 Het doel van deze therapie: 
* Het verbeteren van coördinatie, mobilisatie en stabiliteit van de romp, nek en hoofd zodat de patiënt zo functioneel mogelijk wordt. 
*Optimaal revalideren van de aangedane lichaamsdelen.
* Zoveel mogelijk gebruik maken van de aangedane lichaamsdelen bij dagelijkse activiteiten.  Denk hierbij aan wassen, aankleden, toilet, opstaan, lopen enz.

 

Specialisaties

Openingstijden

Maandag 7.00 - 21.00 uur
Dinsdag 7.00 - 19.00 uur
Woensdag 7.00 - 21.00 uur
Donderdag 7.00 - 19.00 uur
Vrijdag 7.00 - 17.00 uur

Weekenden en feestdagen in overleg en afhankelijk van noodzaak.

Afspraak maken

040 - 206 12 55

Samenwerking

Lid van

CORONA UPDATE 25-03-2020

Wij zijn gelukkig weer open 9-6-2020

Wij houden ons aan de richtlijnen van de beroepsgroep en RIVM

We hebben groen licht om de fysiotherapeutische zorg behoedzaam en stapsgewijs weer op te schalen op basis van het aangepaste triage stappenplan.

Wij streven er naar om u maximale veiligheid te geven, door een strikt hygiëne protocol toe te passen tijdens en tussen iedere patiënt.

U bent van harte welkom

Ook zijn wij beschikbaar voor telefonische/beeld consulten en of behandeling. U kunt ons bereiken per telefoon 040 2061255 of per via e-mail info@bogaerde.nl.

zie ook website onder nieuws