×
Welkom bij Fysiotherapie en Manuele therapie Vriens & van den Bogaerde

Visceraal Therapie

Fysio- en Manuele therapie Praktijk
Vriens & van den Bogaerde

Visceraal Therapie

Het menselijk lichaam is een geheel waarin alles verbonden is door bindweefsel. Gewrichtskapsel, banden en vliezen door het hele lichaam bestaan uit bindweefsel. Deze vliezen zitten ook rond de organen. En ze verbinden de organen met elkaar en met de wervelkolom, de schedel, het bekken, de ribben en het borstbeen. Op deze manier zorgt bindweefsel ervoor dat de organen op hun plaats blijven zitten maar tegelijkertijd moeten ze ook beweeglijkheid kunnen toelaten zodat organen en gewrichten goed kunnen functioneren.

Door verklevingen in het bindweefsel, die op kunnen treden a.g.v. bijvoorbeeld operaties en ontstekingen, is het bindweefsel minder beweeglijk en rekbaar. Door deze verminderde beweeglijkheid ontstaat er een trek via de bindweefselverbindingen naar andere delen van het lichaam. Hierdoor kunnen op den duur klachten in spieren en gewrichten ontstaan, bijvoorbeeld in de nek, de rug of de schouders. Een Visceraal Therapeute onderzoekt waar het bindweefsel verminderde beweeglijkheid heeft. Daarna gaat zij met handmatige technieken de beweeglijkheid verbeteren.

 

Specialisaties

Openingstijden

Maandag 7.00 - 21.00 uur
Dinsdag 7.00 - 19.00 uur
Woensdag 7.00 - 21.00 uur
Donderdag 7.00 - 19.00 uur
Vrijdag 7.00 - 17.00 uur

Weekenden en feestdagen in overleg en afhankelijk van noodzaak.

Afspraak maken

040 - 206 12 55

Samenwerking

Lid van

CORONA UPDATE 25-03-2020

Wij zijn  open    1 mei 2020

Groen licht voor veilig opschalen fysiotherapeutische zorg
Vandaag kwam van het RIVM en VWS (eindelijk!) het bericht waar we met z’n allen met smart op zitten te wachten. We hebben groen licht om de fysiotherapeutische zorg behoedzaam en stapsgewijs weer op te schalen op basis van het aangepaste triage stappenplan. Goed nieuws én een beslissing die ook echt niet nog langer uitgesteld kon worden. Het is van groot belang dat de behandeling van (ex)corona patiënten en de uitgestelde zorg voor reguliere patiënten weer opgeschaald kan worden. Nog langer uitstellen lijdt tot onherstelbaar functieverlies. Met behulp van een triage stappenplan, kunnen fysiotherapeuten de zorg die zij noodzakelijk achten op een veilige en verantwoorde manier verlenen.

 

Ook zijn wij beschikbaar voor telefonische/beeld consulten en of behandeling. U kunt ons bereiken per telefoon 040 2061255 of per via e-mail info@bogaerde.nl.

zie ook website onder nieuws