×
Welkom bij Fysiotherapie en Manuele therapie Vriens & van den Bogaerde

Visceraal Therapie

Fysio- en Manuele therapie Praktijk
Vriens & van den Bogaerde

Visceraal Therapie

Het menselijk lichaam is een geheel waarin alles verbonden is door bindweefsel. Gewrichtskapsel, banden en vliezen door het hele lichaam bestaan uit bindweefsel. Deze vliezen zitten ook rond de organen. En ze verbinden de organen met elkaar en met de wervelkolom, de schedel, het bekken, de ribben en het borstbeen. Op deze manier zorgt bindweefsel ervoor dat de organen op hun plaats blijven zitten maar tegelijkertijd moeten ze ook beweeglijkheid kunnen toelaten zodat organen en gewrichten goed kunnen functioneren.

Door verklevingen in het bindweefsel, die op kunnen treden a.g.v. bijvoorbeeld operaties en ontstekingen, is het bindweefsel minder beweeglijk en rekbaar. Door deze verminderde beweeglijkheid ontstaat er een trek via de bindweefselverbindingen naar andere delen van het lichaam. Hierdoor kunnen op den duur klachten in spieren en gewrichten ontstaan, bijvoorbeeld in de nek, de rug of de schouders. Een Visceraal Therapeute onderzoekt waar het bindweefsel verminderde beweeglijkheid heeft. Daarna gaat zij met handmatige technieken de beweeglijkheid verbeteren.

 

Specialisaties

Openingstijden

Maandag 7.00 - 21.00 uur
Dinsdag 7.00 - 19.00 uur
Woensdag 7.00 - 21.00 uur
Donderdag 7.00 - 19.00 uur
Vrijdag 7.00 - 17.00 uur

Weekenden en feestdagen in overleg en afhankelijk van noodzaak.

Afspraak maken

040 - 206 12 55

Samenwerking

Lid van

CORONA UPDATE 25-03-2020

Wij zijn gelukkig weer open 9-6-2020

Wij houden ons aan de richtlijnen van de beroepsgroep en RIVM

We hebben groen licht om de fysiotherapeutische zorg behoedzaam en stapsgewijs weer op te schalen op basis van het aangepaste triage stappenplan.

Wij streven er naar om u maximale veiligheid te geven, door een strikt hygiëne protocol toe te passen tijdens en tussen iedere patiënt.

U bent van harte welkom

Ook zijn wij beschikbaar voor telefonische/beeld consulten en of behandeling. U kunt ons bereiken per telefoon 040 2061255 of per via e-mail info@bogaerde.nl.

zie ook website onder nieuws