×
Welkom bij Fysiotherapie en Manuele therapie Vriens & van den Bogaerde

Cranio Sacraal Therapie

Fysio- en Manuele therapie Praktijk
Vriens & van den Bogaerde

Cranio Sacraal Therapie

Het CranioSacrale Systeem bestaat uit de hersen- en ruggenmergvliezen en hersen- en ruggenmergvloeistof. Deze omgeven en beschermen de hersenen en het ruggenmerg. Het strekt zich uit van de schedel (dit heet het craniale deel) tot en met het bekken (dit heet het sacrale deel). Binnen het CranioSacrale Systeem neemt de hoeveelheid hersen/ruggenmerg vloeistof regelmatig toe en af. Het drukverschil dat daardoor ontstaat veroorzaakt een ritmische beweging van het hersen/ruggenmergvlies en de schedel- en wervelkolombeenderen. Dit ritme wordt het CranioSacrale Ritme genoemd.

De hersenen en het ruggenmerg zijn het centrum van ons lichaam. Zonder hen kunnen wij niet bewegen, denken en voelen. Een goed functioneren van het CranioSacrale Systeem heeft een positieve invloed op de hersenen en het ruggenmerg en daardoor ook op de rest van ons lichaam. Beperkingen en blokkades in dit systeem kunnen vele klachten veroorzaken.

Het doel:
Ontspanning en evenwicht krijgen in het CranioSacrale Systeem.
Dit wordt gedaan met behulp van zorgvuldige zachte handmatige technieken. Een therapeut doet dit door beweging te herstellen in gebieden waar blokkades zijn. En dit gebied, of deze gebieden, weer in evenwicht te laten bewegen met de rest van het lichaam.

Tijdens de behandeling kan een patient spanning of ontspanning, warmte of kou voelen, of er kunnen gedachten of herinneringen naar boven komen. Dat gaat soms gepaard met het loskomen van emotionele gevoelens. Dit wordt Somato Emotionele Release genoemd.
Uw therapeute zal u aanbieden om te praten over datgene wat u waarneemt en voelt. U bepaalt natuurlijk altijd zelf of u erover wilt praten of niet. De therapeute heeft de rol van begeleider bij het onderzoeken naar de betekenis van de spanningen in uw lichaam. En zij doet dit met begrip, respect, geduld en aandacht.

 

Indicaties

 • Aangezichtspijn Migraine
   
 • Burn-out Nekklachten
   
 • Chronische pijnen Oogstoornissen
   
 • Chronische vermoeidheid Oorsuizen
   
 • Concentratieproblemen R.S.I
   
 • Coordinatiestoornissen Rugklachten
   
 • Duizeligheid Scoliose
   
 • Dyslexie Temperomandibulaire Gewrichtsklachten
   
 • Hoofdpijnen (kaakgewricht)
   
 • Klachten na Whiplash Verklevingen a.g.v. ontstekingen of operaties
   
 • Leer- en gedragsproblemen


Vergoeding
De rekening wordt bij de patient ingediend . Deze behandeling valt niet onder Fysiotherapie en men dient zelf bij de verzekering na te vragen of het al dan niet vergoed wordt, dit is afhankelijk van uw polis.

Specialisaties

Openingstijden

Maandag 7.00 - 21.00 uur
Dinsdag 7.00 - 19.00 uur
Woensdag 7.00 - 21.00 uur
Donderdag 7.00 - 19.00 uur
Vrijdag 7.00 - 17.00 uur

Weekenden en feestdagen in overleg en afhankelijk van noodzaak.

Afspraak maken

040 - 206 12 55

Samenwerking

Lid van

CORONA UPDATE 25 februari 2022