×
Welkom bij Fysiotherapie en Manuele therapie Vriens & van den Bogaerde

McKenzie Therapie

Fysio- en Manuele therapie Praktijk
Vriens & van den Bogaerde

McKenzie Therapie

De mechanische diagnose en therapie voor a-specifieke rug- en nekklachten is in de jaren vijftig ontwikkeld door Robin McKenzie, een fysiotherapeut uit Nieuw Zeeland.

Het blijkt dat voor 80% van de a-specifieke rug- en nekklachten geen duidelijke oorzaak aan te geven is. Het zijn deze klachten waar de McKenzie Therapie zich mee bezig houdt.

Zowel voor diagnose als therapie gebruikt McKenzie geen pathologisch-anatomisch model maar een ander classificatie model, gebaseerd op de symptomatologie van de patient. Dat wil zeggen: bepaal welke mechanische factoren (bewegingen of houdingen) het klachtenpatroon van de patient beïnvloeden, dan kan aan de hand daarvan vastgesteld worden welke oefeningen en adviezen voor het dagelijkse leven van de patient gegeven kunnen worden.

 

Het doel van deze benaderingswijze is:

De patient onafhankelijk van therapie en therapeut  maken en de kans op recidief aanzienlijk  verkleinen.

De zelfwerkzaamheid van de patient staat hierbij centraal.

McKenzie Therapie is grotendeels “hands-off”voor de therapeut.

Specialisaties

Openingstijden

Maandag 7.00 - 21.00 uur
Dinsdag 7.00 - 19.00 uur
Woensdag 7.00 - 21.00 uur
Donderdag 7.00 - 19.00 uur
Vrijdag 7.00 - 17.00 uur

Weekenden en feestdagen in overleg en afhankelijk van noodzaak.

Afspraak maken

040 - 206 12 55

Samenwerking

Lid van

CORONA UPDATE 25-03-2020

Wij zijn  open    1 mei 2020

Groen licht voor veilig opschalen fysiotherapeutische zorg
Vandaag kwam van het RIVM en VWS (eindelijk!) het bericht waar we met z’n allen met smart op zitten te wachten. We hebben groen licht om de fysiotherapeutische zorg behoedzaam en stapsgewijs weer op te schalen op basis van het aangepaste triage stappenplan. Goed nieuws én een beslissing die ook echt niet nog langer uitgesteld kon worden. Het is van groot belang dat de behandeling van (ex)corona patiënten en de uitgestelde zorg voor reguliere patiënten weer opgeschaald kan worden. Nog langer uitstellen lijdt tot onherstelbaar functieverlies. Met behulp van een triage stappenplan, kunnen fysiotherapeuten de zorg die zij noodzakelijk achten op een veilige en verantwoorde manier verlenen.

 

Ook zijn wij beschikbaar voor telefonische/beeld consulten en of behandeling. U kunt ons bereiken per telefoon 040 2061255 of per via e-mail info@bogaerde.nl.

zie ook website onder nieuws