×
Welkom bij Fysiotherapie en Manuele therapie Vriens & van den Bogaerde

McConnell Therapie

Fysio- en Manuele therapie Praktijk
Vriens & van den Bogaerde

McConnell Therapie

Tape en oefenmethode voor knieklachten.

Deze behandelmethodiek is door de Nieuw-Zeelandse fysiotherapeute Jenny McConnell ontwikkeld. De behandeling in specifiek voor knieklachten. De behandeling bestaat uit een tape-techniek in combinatie met mobilisaties en spierkrachtoefeningen. Naast de knie zijn er ook voor de schouder tape-technieken ontwikkeld.

Het klachtenbeeld

De pijn is geleidelijk ontstaan. De pijn is diffuus rondom of achter de knieschijf gelokaliseerd. De klachten worden geprovoceerd door traplopen, hardlopen, fietsen of langdurig zitten. Vermindering van de klachten treedt op door rust. Tijdens traplopen, met de knie in ongeveer 90 graden buigstand, kan de reactiekracht op het patellofemorale ( knieschijf) gewricht driemaal het lichaamsgewicht zijn . De knie voelt instabiel aan. De neiging door de knieën te zakken kan bestaan. Soms kraakt =crepitatie) de knie. De knie kan "haperen" bij strekken of buigen (pseudo/slotklachten)

Onderzoek
Bij het onderzoek zijn naast de gebruikelijke beoordeling van stand en vorm, actieve, passieve bewegelijkheid van alle gewrichten in de gehele bewegingsketen de inschattingstests belangrijk. Getest wordt of de pijn te provoceren valt door diverse directe manipulaties van de knieschijf, door herhaald op- en afstappen van traptrede of door de squatbeweging (=diep door de knieen zakken)

 

Therapie

De belangrijkse behandeling blijkt de quadricepstraining te zijn. Gerichte krachttraining van de beenstrekkers vormt de spil van de behandeling van het patellofemoraal pijnsyndroom Functionele gesloten-ketenoefeningen verdienen de voorkeur. "Squads"en "lunges" (uitvalspassen naar voren) zijn voorbeelden van gerichte oefeningen.

Specialisaties

Openingstijden

Maandag 7.00 - 21.00 uur
Dinsdag 7.00 - 19.00 uur
Woensdag 7.00 - 21.00 uur
Donderdag 7.00 - 19.00 uur
Vrijdag 7.00 - 17.00 uur

Weekenden en feestdagen in overleg en afhankelijk van noodzaak.

Afspraak maken

040 - 206 12 55

Samenwerking

Lid van

CORONA UPDATE 25-03-2020

Wij zijn gelukkig weer open 9-6-2020

Wij houden ons aan de richtlijnen van de beroepsgroep en RIVM

We hebben groen licht om de fysiotherapeutische zorg behoedzaam en stapsgewijs weer op te schalen op basis van het aangepaste triage stappenplan.

Wij streven er naar om u maximale veiligheid te geven, door een strikt hygiëne protocol toe te passen tijdens en tussen iedere patiënt.

U bent van harte welkom

Ook zijn wij beschikbaar voor telefonische/beeld consulten en of behandeling. U kunt ons bereiken per telefoon 040 2061255 of per via e-mail info@bogaerde.nl.

zie ook website onder nieuws