×
Welkom bij Fysiotherapie en Manuele therapie Vriens & van den Bogaerde

Nieuws

Fysio- en Manuele therapie Praktijk
Vriens & van den Bogaerde
  • Nieuws
  • Revalidatie ex Corona patienten

Revalidatie ex Corona patienten

Longfysiotherapeut in de buurt voor revalidatie coronapatiënten

De longfysiotherapeuten van praktijk Fysiotherapie en Manuele therapie Vriens en van den Bogaerde kunnen nu coronapatiënten in hun revalidatietraject begeleiden. Wij richten ons hierbij op zowel het fysieke traject, als voeding en de mentale gevolgen die een corona-infectie kan hebben op de patiënt. Via Chronisch ZorgNet hebben de therapeuten van Fysiotherapie en Manuele therapie Vriens en van den Bogaerde, die al gespecialiseerd waren in longaandoeningen, zich verdiept in de behandeling van ex corona patienten.

De longfysiotherapeuten van Fysiotherapie en Manuele therapie Vriens en van den Bogaerde  richten zich zowel op de revalidatie van coronapatiënten die thuis ziek zijn geweest als patiënten die in het ziekenhuis hebben gelegen. Beide groepen blijken na herstel van de infectie soms nog ernstig verzwakt en hebben baat bij het opbouwen van spierkracht en conditie om de dagelijkse activiteiten weer op te pakken. Er is ook aandacht voor mentale gezondheid, voeding en participatie.

Zorg voor ex-coronapatiënten middels mini-netwerk in de woonomgeving van de patiënt
Wij hebben ons middels een e-learning geschoold op het gebied van revalidatie van coronapatiënten. In deze e-learning werd alle beschikbare kennis (European Respiratory Society adviesdocument  / KNGF 1.0 kennisdocument / REACH project van het Amsterdam UMC  / Hoge school Van A dam revalidatie document) aangeboden in een overzichtelijke module, met toets vragen. Aanvullend volgen wij via Chronisch ZorgNet periodieke Webinars (online colleges) om ook de komende maanden op de hoogte te blijven van de nieuwste inzichten. Daarnaast heeft iedere deelnemende longfysiotherapeut, dus ook onze praktijk, een ‘mini-netwerkje’ opgezet met daarin een ergotherapeut, diëtist en de huisarts. De ergotherapeut en/of diëtist wordt op de in de e-learning aangeleerde indicaties bij de zorg betrokken. De huisarts wordt vanzelfsprekend ook bij de behandeling betrokken. Wanneer verwerkingsproblematiek, angst, depressie, PICS of PTSS-verschijnselen worden gesignaleerd door de fysiotherapeut, die geleerd heeft dit te herkennen, vindt directe terugkoppeling met de huisarts plaats. De huisarts kan dan voor de juiste ondersteuning en, indien nodig, verwijzing zorgen. Dit bieden wij allemaal in de directe woonomgeving van de patiënt. Chronisch ZorgNet verwacht dat alle coronapatiënten, sommigen pas na een doorlopen klinisch revalidatietraject, in de woonomgeving geholpen kunnen worden met hun herstel.

Gespecialiseerde therapeuten vindbaar via Chronisch zorgnet.nl
Niet alleen in Fysiotherapie en Manuele therapie Vriens en van den Bogaerde  zijn er longtherapeuten gespecialiseerd in corona, maar door het hele land. Alle gespecialiseerde coronatherapeuten zijn vindbaar via de Chronisch ZorgNet Zorgzoeker en herkenbaar aan het ‘corona’-logo in hun portfolio. Met de postcode van de patiënt kan worden gezocht op de gewenste specialisatie van de therapeut (etalagebenen, longaandoeningen, hartrevalidatie, corona). Op 24-4-2020 waren al ruim 500 coronatherapeuten te vinden via de Zorgzoeker. Dit aantal loopt nog steeds op, wij verwachten dat rond de 1000 collega’s weldra klaar staan via dit netwerk. Zo zal altijd een gespecialiseerde therapeut in de woonomgeving van de patiënt te vinden zijn. De juiste zorg op de juiste plek.
 
Fysiotherapie en Manuele therapie Vriens en van den Bogaerde  is aangesloten bij Chronisch ZorgNet, een ideële stichting. Chronisch ZorgNet biedt een landelijk dekkend netwerk van ruim 2200 fysiotherapeuten gespecialiseerd in de behandeling van chronische aandoeningen (etalagebenen, hart- en longaandoeningen). Het netwerk is dit jaar genomineerd voor de Value Based Health Care award 2020.

 

Bij vragen kunt u contact opnemen met:
Fysiotherapie en Manuele therapie Vriens en van den Bogaerde
T- 040- 2061255
E- info@bogaerde.nl
 
Multi disciplinair team voor onze praktijk bestaat uit
-    Lokale huisartsen dr. J. de Vocht ,dr. N. van den Hurk, dr. P. van der Linden; dr. J van Otterdijk,
        dr. M. Tacken; dr.N. Gruijters dr. R.Stalpers , dr H. Vermeulen
-    Ergonoom Bram Verhoeven
-    Diëtisten Nicole Beenders, Wendy da Silva
-    Logopedie Conny Roelofs Logopedie Budel Leende BV
-    Ergotherapie Hanneke Kiggen Ergo Solutions; B-Fysic Veldhoven; Nicky kerkhof, Grip Geldrop


www.bogaerde.nl
www.chronischzorgnet.nl
Chronisch ZorgNet is een ideële stichting, dwz. kent geen winstoogmerk of commerciële belangen.

Terug

Onze praktijk

Locaties

HOOFDPRAKTIJK
Biesven 6B
5595 DD Leende
Tel. 040 - 206 12 55
E-mail. info@bogaerde.nl

DEPENDANCE *
Valentijn 3 + 5
6029 RJ Sterksel
Tel. 040 - 206 12 55

* om fysiek technische reden valt het depandance niet onder de hkz en HCA+  certifcering

Openingstijden

Maandag 7.00 - 21.00 uur
Dinsdag 7.00 - 19.00 uur
Woensdag 7.00 - 21.00 uur
Donderdag 7.00 - 19.00 uur
Vrijdag 7.00 - 17.00 uur

Weekenden en feestdagen in overleg en afhankelijk van noodzaak.

Afspraak maken

040 - 206 12 55

Samenwerking

Lid van

CORONA UPDATE 25 februari 2022